AnimeShow 2015

28.02.2015 23:28
Zdar.
Nie je veru žiadnym prekvapením, že sa musím ( znovu ) ospravedlňovať za svoju neaktivitu. Nie, na svoj blog som nezanevrel, ani nezabudol. Mne sa proste len nechce písať o mojom (s)prostom živote A.K.A Škola, Učenie - občas knihy, či hry - a Spánok. Nie som výtvarník, ani fotograf a už vôbec nemám potrebu ničiť virtuálny papier akýmsi denníčkom. No a kedže sa v mojom živote nič tak zaujímavého nedialo, nepísal som. Dúfam že táto moja výhovorka vás dostatočne uspokojí. Ehm, no k veci: Vravel som že nič sa nestalo…. Až doteraz.
 
Koncom februára som na svojich surfovačkách internetom na vlnách hejnej, filmovej a literárnej SF, fantastiky i hororu našiel som istého pána menom Kim Newman. Ja DEBIL si tvrdím, že študujem upírov a pritom som o jednom zo stokerových súčastníkov nemal ani tušenia! Samozrejme, že to sa rýchlo zmenilo. Kedže mám v ten istý mesiac meniny, kúpil som si jeho údajne najlepšiu knihu, Anno Dracula, ktorá ten mesiac pred týždnom vyšla druhýkrát vo vydavateľstve laserbooks. To, že stála 21 e som pred rodičmi takticky zamlčal. Tak isto som od mojej spolužiačky dostal Dracula: Knieža nemŕtvych. Nádherné vydanie v červenej koženej väzbe zo žltým nápisom a ešte aj tmavočervenou šnúrkou. Ide o nezávezné pokračovanie draculu, ktoré napísal Bramov pravnuk: Dacre Stoker. Možno si ani neuvedomovala, aký poklad tá kniha pre mňa znamená a jej cenu. Síce pochybujem o tom, že to bude čítať, ale MANY thanks! Moja knižnica ( ano, mama tak vážne nazýva moju izbu :D ) sa po dnešku obohatila ešte o jeden, pre mňa, významný kúsok ale o tom zachvílu. Som však rád že sa znova začínajú vynárať autori ktorí majú v úcte SKUTOČNÝ Stokerov odkaz! Gloria Darkness, vivat Vampires!
 
No môj entuziazmus opadol, keď som si pozrel program kín. Oni sa ODVÁŽILI sfilmovať päťdesiat odtieňov šedej! Nehoráznosť! Ok, nehovorím že je to AŽ také rúhačstvo ako twilight, ale nemá to k tomu ďaleko. Je to typický príklad toho, ako dotiahnuť mladé slečny sliepočky do kina: Dajte do filmu sexy chalana, nechajte sa s ním hlavnú hrdinku ocumlávať a tramtadadá! Zarobíte milióny. Na tie individuá mám, osobne dosť vyhranený a absolutne nedemokratický  názor .
 
 
 
Ale čo je to podstatné:
 
Bol som na AnimeShow/Game Expo. Bolo super! …Až na to že ludia tam boli namačkaný ako sardinky v konzerve. Ten DK Ružinov očividne nebol stavaný na tak veľkú kapacitu. But nvrmnd. Ja som si to užil! Zagemblil som si Fifu 15, Nhl 15 a dal som si fight s jedným dievčaťom v gladiatorskej aréne s pohyblivým joystikom. Super! Potom začali prednášky. Žiaľ, môj otec sa tam moc nechcel zdržovať tak som stihol len tri. Steampunk vo filme, Dracula v literatúre a Retrofuturizmus. 
Musím priznať, že som nevidel rozdiel medzi steampunkom a retrofuturismom. Aby som bol presný, tak občas sa mi aj ten steampunk zlieval zo SF. No po týchto prednáškach mám pocit, že sa už nikdy nezmýlim! Prednášajúca fakt vedela o čom hovorí, mala pripravené podklady a určite sa o Retrofuturismus a všetky tie punky ( Steampunk, Sailpunk, Dieselpunk,Cyberpunk, Atompunk, Teslapunk…) horlivo zaujíma. O nič menej ma nenadchla ani prednáška Dracula v literatúre. Už len prednášajúci, ktorým bol sám Ondrej Herec osobne, sluboval že to bude dobrá prednáška. A skutočne. Síce, neznalec Stokera a Draculu by z toho nič nemal a naviac pán Herec, ktorému je úctyhodných 71 rokov, má už poslabší hlas oplatilo sa na ňu ísť. Kedže sme tam vačšina boli stokerovi verný fanúšikovia ( ostatný odišli už v prvej štvrťke prednášky ) Herec to na nás hneď vybalil. Ukázal, prečo je jedným z najuznávanejších slovenských literárnych vedcov. Spolu zo stručným stokerovým životopisom a pár historickými faktami ohladne osoby vlada tepesa nám predstavil hĺbku myšlienok obsiahnutých v pôvodnom vydaní draculu. Poviem vám, mal som čo robiť, aby sa ma nezmocnil závrat. V draculovi sú jasne skryté ( citoval totiž knihu ) politické, psychologické a morálne myšlienky takého rázu, aké som si v živote nedokázal predstaviť. ( Nie je to rozprávka ok? If you know what i mean. ) Áno, keď som to sám čítal, isté myšlienky som zachytil. Ale neponoril som sa do takej hĺbky kontextu, ako pán Herec. A to nám hovoril len jednu desatinu zo svojich štúdii o draculovi, ktoré nedávno publikoval vo vedecko - populárnej knihe netvor, čo tam predával. Vzhľadom k tomu že kniha pojednáva o záporných hrdinoch a odvrátenej osobnosti ich stvoriteľov som si ju nemohol nekúpiť. Dokonca ju mám aj s venovaním! ( Allright, i am egoist :/ ).
Zahodno spomenúť že prednášajúci mal čierne sako s tmavočerveným motýlikom a cez ramená dlhý čierno, červený plášť. :D NAOZAJ! 
 
Nakoniec, aby ste sa nesťažovali na nedostatok literatúry, vám sem pridám ešte dve básne. Neviem, či som to už nespomínal, ale vytvoril som tiež - už tu prítomnú - poviedku: Zákon Kociek. Cez prázdniny mám veľkolepé plány! Napísať pár básní a tretí diel príbehov s Táliou. Tak držte palce!
 
P.s Na literárnej súťaži AnimeShow 2015 som sa neumiestnil. How supricing! :/ ( irónia ).

Boli ste na Animeshow?

bola som..zažila som

DNA | 20.03.2015

no... keďže chodím na tieto podujatia už dlhšie viem to porovnať s Istropolisom, kde to bývalo doteraz.... tam bolo fajn, ale v DK som mala pocit, že sa k istým veciam dostanem rýchlejšie (hry stolové i na konzolách) ...
ale ako vždy bolo skvelo a keby si sa ozval, že tam ideš... ale to som ti už spomínala :D
dúfam, že tatko nebol šokovaný z toľkých exotov na jednom mieste :D :D

Re:bola som..zažila som

Romanus Von Rayne | 23.03.2015

A veruže bol! Div si väz nezlomil ako s tou hlavou krútil. :D :D Už som ti spomínal že je anti fantasista, či? Ale pri spiatočnej ceste som sa ho spýtal, či sa nenudil. On len z úsmevom prehodil, že sa bolo na čo pozerať. :)
Samého ma dosť prekvapilo, že tam bolo pomaly viac báb než chalanov...
No, možno tam tentokrát došlo menej gamblerov, prednášky ( aspoň tie na ktorých som bol ) boli dosť nahusto. P.s Kde sa koná Istrocon?

Re:Re:bola som..zažila som

DNA | 03.04.2015

vždy sa dá na niečo pozerať :D v tomto má mužské pohlavie výhodu, keďže tam chodia skoro polonahé dievčatá :D
podľa mňa to bolovšetko v inom rozožení ako v Istropolise. A Istrocon je tiež tam :) v DK Ružinov

Pridať nový príspevok