Je Svätá spoveď naozaj svätou?

24.04.2015 15:39

Je smutné ako často v tomto svete počuť, vraha kázať o morálke a majiteľov striptbarov propagovať mravnú čistotu. Mnohí sa pýtajú: ,,Prečo je to tak? Prečo Boh dopustil aby tí, ktorých ľudia nazývajú jeho správcami boli a aj sú tak skazený pokrytectvom?" Nuž nedopustil to Boh, ale ľudia. Ľudia, ktorí sa silou mocou chceli prispôsobovať tomuto svetu a celkovo vieru tak zjednodušiť, aby bola prístupná každému. Preto sa deti "krstia" už pri narodení. Aby hneď dostali všetky milosti a hneď chápali všetkému čo je z Ducha. Ale Duch pravdy nie je automat! Áno, aj keď isté veci odkrýva hneď, nechá NÁS nad nimi rozmýšľať až kým MY s jeho vnuknutím nedôjdeme k odpovedi. Duch pravdy sa nedá úplne, masovo spojiť s týmto svetom!   Cirkvi, ktoré dnes globálne pôsobia pod nálepkou 'Kresťanské´ majú za svoj cieľ prilákať k sebe čo najviac ľudí a tak sa snažia zjednodušiť vieru cez isté symboly, ktorých pravosť dokladajú zle pochopenými pasážami Biblie a stáročnými tradíciami. Nezainteresovaný človek si povie: ,,Však keď to trvá toľko rokov, hovoril to taký a taký významný osvietenec či filozof, tak to asi bude pravda." A tým jeho rozmýšľanie končí. A spochybňovať verejne katechizmus je, podľa dnešnej doby, akoby sa niekto verejne chystal skočiť do pekelnej priepasti. Nuž, áno jeden taký šialenec Vám teraz píše. :)


Ešte k tomu zjednodušovaniu viery pre tento svet. Spýtam sa vás: Kto riadi tento svet? Politici. O čo ide politikom? O peniaze. A kto im tú túžbu dáva? No diabol. Je podľa vás dobré a normálne prispôsobať sa takémuto svetu?


Ale túto úvahu píšem hlavne preto, aby som vyvrátil mienku mnohých, ktorí si myslia že LEN rehoľníci a rehoľnice dokážu najlepšie pochopiť Božiu vôľu. Omyl! Živím dôkazom je Denník istej mystičky, svätej Faustíny Kowalskej v ktorom jej údajne Ježiš prikazoval uctievať práve tieto symboly, ktoré globálne Cirkvi ustanovili na zjednodušenie viery. Denník má cez 2000 strán a ja teraz nemám toľko času, takže tu rozoberiem len jednu pasáž:


"Dnes mi Pán povedal: - Dcéra, keď pristupuješ k svätej spovedi, ktorá je prameňom môjho milosrdenstva, vždy splýva na tvoju dušu moja krv a voda, ktorá vytryskla z môjho srdca a zušľachťuje tvoju dušu. Vždy, keď prichádzaš na svätú spoveď, s veľkou dôverou sa celá ponáraj do môjho milosrdenstva aby som mohol vyliať na tvoju dušu hojnosť svojej milosti. Keď prichádzaš na svätú spoveď, mysli na to že v spovednici ja sám čakám na teba. Kňazom sa len zastieram, ale sám pôsobím v tvojej duši. Tu sa úbohá duša stretá s milosrdným Bohom. Povedz dušiam, že z tohto prameňa milosrdenstva môžu čerpať milosti jedine nádobou dôvery. Ak ich dôvera bude veľká, moja štedrosť bude bezhraničná. Pokorné duše zaplavujú prúdy mojej milosti. Pyšní zostávajú vždy v biede a núdzi, lebo moja milosť sa odvracia od nich k pokorným dušiam."


AK by tieto slová boli pravdou, znamenalo by to že s milosťami je to čisto na obchodnej báze. Tj existuje akási sieť supermarketov kde zákazník dôjde, povie istú formulku mocných slov ( ktoré ale práve táto globálnosť pripravila o význam. Tisícky ľudí denne hovoria Otčenáš a ani nechápu čo hovoria. ) a predavač ( kňaz ) im vydá požadovaný tovar. 


Ak si myslíte, že TAKTO to je s Božím milosrdenstvom, zobuďte sa! Začnite skúmať! Lebo ten, ktorý sa opiera len o výroky mudrcov a nie o vlastnú reč, podobá sa chromému na barlách čo si dobrovoľne odsekol nohy! Rozmýšľajte a k poznaniu dôjdete. Istý literát ešte v baroku povedal: ,,Myslím, teda som!" 

Tak prečo sa bojíte vlastného rozumu?


Ako som už vyššie spomínal, podľa týchto slov sa Božie milosrdenstvo obmedzuje len na určité miesta a ľudí cez ktorých odpúšťa hriechy. Myslíte že Boh, ktorý je všemocný by sa dobrovoľne obmedzoval, ak to nie je v rozpore s našou slobodnou vôľou? Boh sa NEOBMEDZUJE NA ČAS, ČI MIESTO. Boh nie je len striktne v kostoloch - alebo skôr, Boh nie je vôbec v kostoloch. Jeho želaním je BÝVAŤ v každom z nás a aj tam býva. A v nás je aj ten spomínaný prameň jeho milosrdenstva. To, do akej mieri si my uvedomujeme Jeho prítomnosť je druhá vec. Ale pravda JE: KEDYKOĽVEK, KDEKOĽVEK a AKOKOĽVEK úprimne zavoláme na Otca, či Ježiša, odpustí nám naše viny a bude nás ochotne počúvať. Lebo kto zavolá, sám sa pokorí tým že si uvedomí svoju potrebu po niekom silnejšom než on sám. Sám Majster to hovorí v Matúšovom evanjeliu: ,,Vari by ste svojmu synovi podali hada, keď si prosí chleba? Vy, zlí, ste schopný dávať dobré dari svojim deťom. O čo skôr Vám teda nebeský Otec, ktorý presahuje pozemské chápanie dobra dá svoju milosť!" 

To povedal pravý Ježiš. Myslíte si, že by ten istý Ježiš teraz vyžadoval od ľudí aby niekam chodili a hovorili neúprimné - ľudským zákonom dané - slovné formulky, pričom ich význam mnohokrát nie je pochopený? Ja teda nie. 


Vyjadrite svoj názor bez servítky prosím :)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok